Váci SzC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola

2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám utca 1-3 OM: 203065

   Üdvözöljük iskolánk weboldalán!

Eibelshäuser alpolgármester asszony gödöllői látogatása–

25 éves partneri kapcsolatA Gödöllő ésGießenközti 25 éves testvérvárosi kapcsolat apropóján Astrid Eibelshäuser alpolgármester asszony Magyarországon, Giessen testvérvárosában járt a napokban.
A rövid látogatás középpontjában a régóta fennálló kapcsolat méltatása mellett Dr Gémesi György polgármesterrel és Dr. Fábián Zsolt korábbi alpolgármesterrel és Szűcs Erzsébet bizottsági elnökkel a jövőbeni közös projektekről folytatott intenzív véleménycsere állt.
Megállapodás született arról, hogy a jövő évben a tartományi kertészeti kiállításon gödöllői csoportok vesznek részt.
A program további részében a város és látnivalóinak felkeresése szerepelt, különösen a gödöllői királyi kastélyé, mely Erzsébet királynő nyári rezidenciája volt.
Agiessen-i Theodor Litt Schule és a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium 20 éves testvériskolai kapcsolatának fennállása alkalmából agiessen-i TLS iskolából Rüdiger Schmid Pfähler és a megbízott igazgató Michael Brumhardt vezetése alatt egy diákcsoport tartózkodott Gödöllőn, akik Kocsi Tamás gödöllői iskolaigazgatóval a testvériskolai együttműködés keretein belül további projektekről állapodtak meg.
„Pontosan a fiatalok mobilitása, egymás megismerése és a nyílt, elfogulatlan találkozás válik lehetővé a testvériskolai és testvérvárosi kapcsolatok által és ezek fontos kritériumai egy közös Európának”- fogalmazott Eibelshäuser. Schmid-Pfähler, aki a Giessen-Gödöllő testvérvárosi és tanárként a testvériskolai kapcsolatban a kezdetek óta intenzíven részt vesz, meghatódva mondta:” A szívélyes magyar vendéglátás okán mindig szép élmény Gödöllőre jönni. Itthon az utazás egy szolgálati úttal kezdődik, Gödöllőn már barátoknál vagyunk látogatóban. Még e hosszú évek elteltével is ez a partnerség mélyen a szívbőljön .”


Szeptemberben ünnepeltük németországi testvériskolánk, a giessen-i Theodor Litt Schule és intézményünk között fennálló partnerkapcsolat 20. évfordulóját. A jeles alkalomból szeptemberben 5 német tanárkolléga kíséretében diákcsoportot láttunk
vendégül egyhetes szakmai program keretében. A programhét megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében támogatta. A sikeres pályázatot a Fokok Alapítvány nyújtotta be, 18 önkéntes, tanárok, szakemberek dolgoztak a jubileumi találkozó megvalósításáért. Együttműködő - támogató partnerünk volt a projektben Gödöllő Város Önkormányzata. Köszönjük partnereinknek, hogy lehetőségetkaptunk a 20. évforduló méltó megünneplésére!
A magyar diákok ez évi kiutazására 2014 nyarán, a hessen-i "Virágvilág kiállítás" (tartományi kertészeti kiállítás) keretén belül kerül sor, a mi nyári szünetünk elején, de még a német tanéven belül. Diákjainknak így lehetősége lesz a német iskola szakmai munkájába bekapcsolódás mellett betekinteni a város színes kulturális és szabadidős programkínálatába is.

Az indulás várható időpontja 2014. június 14.


20 Jahre Schul partnerschaft Jubileum scamp PROGRAMHÉT


06.28.
Szombat
TLS iskola,Giessenvendég diákok és tanárok érkezése a délelőtti órákban, szálláshelyek elfoglalása
TLSiskola igazgató, és a magisztrátus képviselője érkezése kora délután diákok fogadása a polgármesteri hivatalban
Városnézés Gödöllőn,Máriabesnyői basilica minor, Királyi Váró, Sissi - kastély megtekintése
Városi delegáció fogadása Dr.GémesiGyörgy polgármester úr által a Művészetek Házában, részvétel a fotókiállítás megnyitóján
Városnézés Gödöllőn, majd becsatlakozás az esti programba
Erzsébet Szállóban műsoros est (diákok, tanárok szereplésével)

06.29.
vasárnap
BUDAPEST NAP
Parlament, Budai Vár megtekintése, János hegyi kilátó, libegő


06.30.
hétfő
ISKOLAI NAP
Igazgatói köszöntő
délelőtt tanműhely látogatás és részvétel szakmai programon (emlékoszlop készítése diákok által)
sportfoglalkozás és készülés a közös műsorra
délután Veresegyház, Medve farm megtekintése,sport, diákok műsora, tábortűz

07.01.
kedd
DUNAKANYAR PROGRAM
Visegrádi vár, sport (bob), Esztergomi Bazilika megtekintése, kirándulás Párkányba
(nem pályázati finanszírozott programnap)

07.02.
szerda
LÁZÁRLOVASPARK-ban szervezett programon részvétel, tradicionális magyar konyha
HUNGARORING
beutazás Budapestre, szabad programsáv

10.03.
csütörtök
EGER
városnézés, minaret, Dobó Múzeum, ebéd, sport (egerszalókifürdő), szüreti program, nyelvi foglalkozás


10.04.
péntek
ÜZEMLÁTOGATÁS
délelőtt a Siemens Gizella utcai telephely felkeresése,
tanműhelyi foglalkozás
búcsúest, diákok és tanárok közös produkciója, ajándékok átadása, emlékoszlop felállítása,
tűzijáték, német vendégek hazautazása

Pedagógus Nap alkalmából a Művészetek Házában tartott rendezvényen Gödöllő város képviselőtestülete a polgármesteri ezüstéremmel tüntette ki Rüdiger Schmid-Pfähler szakoktatót a testvériskolai kapcsolat építésében végzett 20 éves elkötelezett munkájáért (a képen Dr. Gémesi György polgármestertől az érmet veszi át). A tanár úr az első külföldi, aki ebben a kitüntetésben részesült.