VSzC Madách Imre Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma

2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám utca 1-3 OM: 203065

   Üdvözöljük iskolánk weboldalán!

A kollégium bemutatása

A kollégium bemutatása

 

kollégiumA Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kollégiuma az iskola területén épült különálló ötemeletes épületben található.

A nevelőtanári feladatokat két főállású és két részmunkaidős pedagógus látja el, akik történelem, magyar, biológia, földrajz és kémia tárgyakból állnak a diákok rendelkezésére.

Az étkezést az épület földszintjén a Kalória Kft által üzemeltetett konyha ebédlőjében bonyolítjuk. Fóti diákjaink egész napos elfoglaltságuk miatt az ebédet az iskolájuk közelében lévő étteremben fogyasztják el.

A fiúk és lányok szobái külön szinteken, az épület harmadik és ötödik emeletén kerültek elhelyezésre. A gyerekek 3 és 4 ágyas szobákban laknak, ha a létszám engedi, 2 főnél több diákot nem teszünk egy szobába.

A tanulást közös tanulószobában, tanári felügyelet mellett oldjuk meg. A harmadik szinti számítógépteremben, mai követelményeknek megfelelő számítógépek szolgálják az iskolai feladatok elkészítését. A szülő külön kérésére és engedélyével a diákok is hozhatnak be saját laptopot, melyek használatára külön szabályok vonatkoznak. A megbízható, jó tanulmányi átlaggal rendelkező gyerekek a saját szobájukban is tanulhatnak. Könyvtárunkban a diákok nemcsak a kötelező olvasmányokat, hanem művészeti albumokat, valamint a különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó szakkönyveket is megtalálják. Szabadidejükben a diákok számítógépezhetnek, televíziót nézhetnek, filmezhetnek, társasjátékozhatnak, a jól felszerelt konyhában süthetnek, főzhetnek.

Kollégiumunk rendelkezik pingpongasztallal, sikeres pályázat eredményeként kerékpárokkal. Hetente egy alkalommal lehetőség van az iskola tornatermében különböző labdajátékokra, valamint a kondicionáló gépek használatára is. Az esti kimenő alkalmával futni, illetve sétálni megy a gyerekek nagy része, de az iskola udvarán is játszhatnak.

Természetes elvárás egy kollégiummal szemben, hogy amíg a gyermek szüleitől távol van, a kollégium részesítse védelemben, pótolja a hiányzó család gondoskodását és biztosítsa számára a mindennapi ellátást: a felkészülés, a tanulás, az egészséges életvitel feltételeit, kapja meg az iskolai felkészüléshez a megfelelő szaktárgyi segítséget.

Összességében úgy gondolom, hogy a kollégiummal szembeni elvárásoknak, (az intézmény sajátos eszközeinek és módszereinek felhasználásával a tanulók szocializációjának, kiegyensúlyozott és egészséges fejlődésének, tanulásának, a sikeres életpályára való felkészítésének segítésével, személyiségének fejlesztésével, kibontakoztatásával) igyekszünk maradéktalanul megfelelni.

 Krüzsely Tibor

kollégium munkaközösség vezető

Közelgő események

Sze ápr. 24
Szünet utáni első tanítási nap
Sze máj. 01
Munkaszüneti nap
Sze máj. 01 @10:00 - 01:30PM
Ballagás
P máj. 03
Tanítás nélküli munkanap
H máj. 06
Érettségik kezdete
Cs máj. 16
Szakmai írásbeli vizsgák
Sze máj. 22
OM mérés
P máj. 24
Védelmi Nap

Eseménynaptár

Április 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Ezt írja az újság