Váci SzC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola

2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám utca 1-3 OM: 203065

   Üdvözöljük iskolánk weboldalán!

Technikum

 A technikusi képzés váltja fel 2020-tól a korábbi szakgimnáziumot. 

A tanulók 5 év alatt technikusi végzettséget szereznek, ezt megelőzően érettségit, a választott szakmában emelt szintű érettségit tesznek, amivel az adott szakmában munkakör betöltésére jogosító bizonyítványt kapnak. Képesítésük pluszpontot (gyakorlatilag a szakiránynak megfelelően bejutást) jelent az egyetemi felvételinél. A "sima" gimnáziummal szemben a diákok már tanulmányaik alatt szakmai gyakorlaton vesznek részt, kapcsolatba kerülnek választott szakmájuk és a munka világával, ami komoly előnyt jelent számukra mind a továbbtanulásban , mind a későbbi elhelyezkedésben. Azok számára, akik mérnökök szeretnének lenni és a későbbiekben a termelésben tevékenykedni, biztosabb szakmai alapokat jelent ez a fajta képzés. (Multicégeknél egy bizonyos szint felett termelési gyakorlattal lehetséges vezetői munkakört ellátni). 

Választható idegen nyelv az angol vagy a német.

Iskolánk széles körű képzési rendszerrel rendelkezik, a diákok könnyen megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő képzést ahol iskolaváltás nélkül folytathatják tanulmányaikat a már megszokott oktatási közegben.

A jól képzett szakembereket örömmel fogadják a munkaerő piacon. Iskolánk jól felszerelt, korszerű vegyipari laborral és autószerelő, illetve fodrász tanműhellyel rendelkezik, emellett partnercégeinknél lehetnek szakmai gyakorlaton.

Szorgalmas tanulni vágyó diákok jelentkezését várjuk, akik készek a napról napra való tanulásra, kitartóak, céltudatosak. Az érettségi tantárgyak mellett már érdeklődnek a szakmai alapok megszerzése iránt, szeretik a kihívásokat és mindenekelőtt választott szakmájukat!

Felvételi vizsga nincs, tanulmányi eredmények alapján állítjuk össze a felvett diákok sorrendjét. Egyes szakmákban felvételi elbeszélgetést tartunk.

 

Technikum

 

Érettségit adó 5 évfolyamos képzés az általános kerettanterv alapján.Képzés végén érettségit és technikusi szintű szakképesítést nyújtó technikum. Választható idegen nyelv az angol vagy a német.

 

Szakmacsoportok:

 

kód

szakma

3110

Gépjármű mechatronikai technikus

3120

Vegyész technikus

3130

Kereskedő és webáruház értékesítési technikus

3140

Fodrász

3150

Közszolgálati technikus

3160

Kozmetikus

 

A tanulók 5 év után szakmai képesítésüknek megfelelően  betölthetik a szakmai munkaköröket, illetve felsőoktatásban folytathatják tanulmányaikat.