Váci SzC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola

2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám utca 1-3 OM: 203065

   Üdvözöljük iskolánk weboldalán!

 Érettségi utáni szakképzés

 

 Érettségivel vagy befejezett 10. osztállyal rendelkezők számára indított nappali rendszerű képzések, 25 éves korig. 

Az érettségivel rendelkezők 1 vagy 2 év alatt szerezhetnek szakmai képesítést. A képzés idejét a megelőző tanulmányok döntik el. Szakmai alapképzéssel rendelkezők képzési ideje 1 év, míg ennek hiányában 2 év a szakmai képzés. 

Jár a diákigazolvány, a családi pótlék, az árvaellátás és az egészségügyi biztosítás, valamint bizonyos esetekben, ha az egyetemek és főiskolák úgy döntenek, pluszpontot adnak az adott OKJ-s végzettségért.

Általános tapasztalat, hogy a diákok többsége a felsőoktatásban szeretne továbbtanulni, ezért megvárják a felvételi eredmények végét, és az ingyenes OKJ-s képzés sokuknak csak tartalék lehetőség. Azonban érdemes minél előbb jelentkezni, ugyanis az OKJ-s képzéseket szervező intézményekben korlátozott létszámmal indulnak a munkaerőpiacon is értékes szakmát adó, államilag támogatott osztályok, a fiatalok felvétele pedig jelentkezési sorrendben történik.

Iskolánk széles körű képzési rendszerrel rendelkezik, a diákok könnyen megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő képzést ahol iskolaváltás nélkül folytathatják tanulmányaikat a már megszokott oktatási közegben.

 

Ezekben a szakmákban az elhelyezkedési esély is jobb, mert hiányszakmáknak minősülnek. A jól képzett szakembereket örömmel fogadják a munkaerő piacon.

Iskolánk jól felszerelt, korszerű elektronikai, fémipari és ruhaipari tanműhelyekkel rendelkezik.

Felvételi vizsga nincs, tanulmányi eredmények alapján állítjuk össze a felvett diákok sorrendjét. Egyes szakmákban felvételi elbeszélgetést tartunk.

 

 

ÉRETTSÉGI UTÁNI SZAKKÉPZÉS

 

Érettségi vizsgával rendelkező tanulók az alábbi szakmákban 2 év alatt OKJ-s bizonyítványt szerezhetnek:

 

Autószerelő

 

Fodrász

 

Kozmetikus

 

Kereskedő

 


 

KÉPZÉSEK ÉRETTSÉGIVEL, VAGY 10 OSZTÁLLYAL RENDELKEZŐ TANULÓKNAK

 

Gépi és CNC forgácsoló

 

Hegesztő

 

Ipari gépész

 

A képzés 2 éves. Megfelelő osztálylétszám esetén indítjuk