Váci SzC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola

2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám utca 1-3 OM: 203065

   Üdvözöljük iskolánk weboldalán!

Szakképző iskola

szakma
A 9. évfolyamon  kezdődő 3 éves szakképzés, azaz az általános iskola 8. évfolyamának elvégzése után kezdhető.

Technikum

A kötelező érettségi tantárgyak mellett szakmai alapismeretekből tesznek érettségi vizsgát a negyedik év végén. 

Tovább

Felnőttképzés

tandíj4Az érettségivel rendelkezők 1 vagy 2 év alatt szerezhetnek szakmai képesítést. A képzés idejét...

Tovább

Esti gimnázium

Iskolánkban esti gimnázium működik. Oktatási intézményünk a Budakalász Gimnázium kihelyezett tagiskolája. 

Tovább

2015. január 21-én Ilan Mor nagykövet úr személyesen látogatott el a gödöllői Madách iskolába, az új magyar szakképzési rendszer megismerése és a nemzetközi kapcsolatok erősítése céljából.

A program koordinátorai, Abai-Singer Klára és Abai-Singer Tamás kultúrtörténész elmondták, hogy a gödöllői szakképző intézményre azért esett a választás, mert az iskola 20 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi együttműködésben, továbbá már kimutatható eredményekkel rendelkezik az új, ún. duális szakképzés területén. Az iskola igazgatója, Kocsi Tamás bemutatta az intézményben folyó pedagógai munkát,

kiemelten a TEVA Zrt támogatásával létrejött vegyészképzést és a Siemens Zrt-vel közös hegesztő képzést, mely 2013-ban Szakképzési díjat nyert. Az iskola diákjai zenés műsoros előadással köszöntötték nagykövet urat, aki közel egy órás, nagy sikerű előadást tartott a diákok számára Izraelről és szakképzési rendszeréről.

Gyakorlóiskolaként a Madách Imre Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium is bekapcsolódik az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Tanszék, a Kodolányi János Főiskola Neveléstudományi Intézet és a Haifai Egyetem közötti nemzetközi együttműködésbe, melynek fókuszpontjában az oktatási intézmények közötti kapcsolatok bővítése és egy új, nemzetközi tudásközpont kialakítása áll. A gödöllői szakképző intézmény számára új távlatokat nyithat meg, hogy e kapcsolat révén elérhetővé válik számára a World ORT szakképzési hálózathoz való csatlakozás is. A 130 éves, londoni székhelyű ORT a világ egyik legnagyobb nem állami szakképzési szervezete, a hálózat magyarországi partnerrel való bővítése régóta esedékes.

A nemzetközi együttműködés legideálisabb partnere a gödöllői intézmény számára KyriatTiv’on városa lehet, Haifa-hoz való közelsége és az ORT jelenléte miatt. Az izraeli testvériskolai kapcsolat kialakítása ezért kézenfekvő és sok pozitív eredményt hozhat a fiatalok mobilitása, szemléletformálása és gyakorlati tudásszintje terén.

Izrael Állam nagykövete először látogatott magyarországi szakképző intézménybe.

Diákcsere program - Giesseni testvériskolánk

1476130 442405912526025 1355264216 n 1
 
A Gödöllő és Gießen közti 25 éves testvérvárosi kapcsolat apropóján Astrid Eibelshäuseral polgármester asszony Magyarországon,Giessen testvérvárosában járt a napokban.
 

Nemzetközi pályázatok

Statistical Overview

 

Aktuális pályázatok

 

 

 

 

 

Tovább...