Váci SzC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola

2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám utca 1-3 OM: 203065

   Üdvözöljük iskolánk weboldalán!

Szakképző iskola

szakma
A 9. évfolyamon  kezdődő 3 éves szakképzés, azaz az általános iskola 8. évfolyamának elvégzése után kezdhető.

Technikum

A kötelező érettségi tantárgyak mellett szakmai alapismeretekből tesznek érettségi vizsgát a negyedik év végén. 

Tovább

Felnőttképzés

tandíj4Az érettségivel rendelkezők 1 vagy 2 év alatt szerezhetnek szakmai képesítést. A képzés idejét...

Tovább

Esti gimnázium

Iskolánkban esti gimnázium működik. Oktatási intézményünk a Budakalász Gimnázium kihelyezett tagiskolája. 

Tovább

A piacképtelen diplomák tömegénél biztosabb megélhetést nyújthat egy jó szakma. A Profession.hu szerint egyre több fiatal látja ezt be.

Százmilliókat költ az állam – a szülők és a diákok – olyan diplomákra, amelyek gyakorlatilag a kukában landolnak. Így nem csoda, ha sokakban felmerül, hogy a nem mindig olyan fényes diploma helyett inkább egy jó szakmát kellene tanulniuk, ami hosszú távon biztonságos megélhetést nyújt. Szerencsére évről évre több pályakezdő fiatal választja az OKJ-s képzéseket. Már csak azért is, mert a felsőoktatás államilag finanszírozott képzéseire nem könnyű bekerülni

, az önköltséges képzés anyagi terheit sokan nem engedhetik meg maguknak – írja a Profession.hu.

Egyre nagyobb teret kap az szemlélet is, hogy csak 4-5 évet egy nem piacképes diplomáért  nem érdemes az iskolapadban ülve eltölteni, hasznosabb egy OKJ-s szakmát/végzettséget szerezni. A tanfolyamon töltött idő alatt ráadásul kiderül az is, hogy valóban van-e komoly érdeklődés és affinitás az adott terület iránt, és akkor érdemes megpróbálkozni az egyetemi felvételivel is. Az OKJ-s bizonyítvány, ha a felvételi ugyanabban a szakirányban történik, akkor a felvételinél plusz pontokat jelent.

Cégfüggő, hogy melyik cég hogyan viszonyul az OKJ-s képzésekhez. A diploma nem váltható ki a munkaerőpiacon egy OKJ-s végzettséggel, és természetesen vannak olyan munkakörök, ahol ragaszkodnak a diplomához. Pénzügyi, banki, kint levőség-kezelői területen, coll-centerekben, ügyfélszolgálatokon, vállalkozásokban sokan dolgoznak OKJ-s szakképzettséggel.

Ugyanakkor az elhelyezkedésnél előnyt élvez az, akinek van egy szakképesítést igazoló papírja is. Az OKJ-s végzettség sok esetben azért kedvező egy cég számára, mert a kért munkabér így alacsonyabb, mint amit egy diplomásnak kellene kifizetünk.

Forrás: http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/07/25/a-diplomanal-tobbet-erhet-egy-jo-szakma/

 

Diákcsere program - Giesseni testvériskolánk

1476130 442405912526025 1355264216 n 1
 
A Gödöllő és Gießen közti 25 éves testvérvárosi kapcsolat apropóján Astrid Eibelshäuseral polgármester asszony Magyarországon,Giessen testvérvárosában járt a napokban.
 

Nemzetközi pályázatok

Statistical Overview

 

Aktuális pályázatok

 

 

 

 

 

Tovább...