Váci SzC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola

2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám utca 1-3 OM: 203065

   Üdvözöljük iskolánk weboldalán!

Szakképző iskola

szakma
A 9. évfolyamon  kezdődő 3 éves szakképzés, azaz az általános iskola 8. évfolyamának elvégzése után kezdhető.

Technikum

A kötelező érettségi tantárgyak mellett szakmai alapismeretekből tesznek érettségi vizsgát a negyedik év végén. 

Tovább

Felnőttképzés

tandíj4Az érettségivel rendelkezők 1 vagy 2 év alatt szerezhetnek szakmai képesítést. A képzés idejét...

Tovább

Esti gimnázium

Iskolánkban esti gimnázium működik. Oktatási intézményünk a Budakalász Gimnázium kihelyezett tagiskolája. 

Tovább

A 2013. évi Szakképzési Díjat, Együttműködés kategóriában a Siemens Zrt. - A Siemens Professional Education Magyarországon c. projektje nyerte el, mely projektben a Madách iskola vezetői, tanárai, szakoktatói és hegesztő, illetve ipari gépész tanulói is részt vesznek.

A Díjakat átadták Dr. Matei I. Hoffmann Német Szövetségi Köztársaság nagykövete, Dr. Modori László NGM foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár és Dr. Parragh László MKIK elnöke.

A jövőt építik...

 

 A Siemens Zrt. felújítja és bővíti a duális képzésének helyet adó zuglói (Gizella utcai) tanműhelyét. A nagy bejelentés sajtótájékoztatójáról tudósítjuk olvasóinkat.

Hazánkban a Siemens az elsők között indította el a duális rendszerű szakképzést a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiummal szorosan együttműködve. A mostani tanműhely 2014 tavaszán már két szakmában és két évfolyam diákjainak nyújt gyakorlati helyet. Ez év őszén a tanműhely helyén a már kétszintes, akár 130 főt befogadni képes Siemens Képzési Központ nyitja meg kapuit.

 Dale A. Martin elnök-vezérigazgató, a Siemens Zrt. frontembere szerint: "A Siemens Magyarországon hosszú távra tervez. Jelenléte nemcsak üzleti tevékenységében, az ország gazdaságát és versenyképességét erősítő projektjeiben nyilvánul meg, de komoly gyártótevékenységében és immár az oktatásban vállalt szerepében is. A duális szakképzés bevezetésével a Siemens elkötelezte magát a versenyképes hazai szaktudás mellett."

Dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár, a Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében így vélekedett a hivatalos eseményen: " A gazdasági válságból való kilábalás nem lehetséges kiváló szakemberek nélkül. A duális képzés hazai elterjesztésével a gazdálkodó szervezetek is részesei lesznek a tanulók gyakorlati képzésének. A Siemens programjában részt vevő fiatalok hasznosítható, piacképes tudást szereznek, amellyel Magyarország versenyképességét is növelik. Ennek érdekében vállalta a Nemzetgazdasági Minisztérium a Siemens Zrt. támogatását a tanműhely létrehozásában."

Harmadik hozzászólóként Ferdinand Walbaum a Siemens Professional Education Germany egyik vezetője a következőket hangsúlyozta: "A Németországban már 1891 óta működő duális képzési rendszer a kezdetek óta számos előnyt kínál diákjainak, hiszen a szaktudás mellett szociális és személyes kompetenciákat is elsajátíthatnak, valamint nyelvi és számítástechnikai felhasználói oktatásban is részesülnek. A gyakorlat és az elmélet egyeztetésének köszönhetően a diákok szaktudása mindig az aktuális technológiához illeszthető. Ez természetesen szoros együttműködést igényel iskola és ipar között, de ez úgy tűnik, Magyarországon is jól működik."

Végül két diák Poós Szilárd Olivér, illetve Nemes Tibor Áron a Siemens duális szakképzéséről ekképpen vélekedett: "Szerintem a Siemens tanműhelyében szerzett tudásomat akár külföldön is kamatoztathatom. Jó, hogy annak idején az osztályfőnököm mesélt a lehetőségről."

"Mindenképpen egyszerűbb helyzetben leszek a duális képzésnek köszönhetően, mint pályatársaim, akiknek nem volt lehetősége itt tanulni. Egy olyan hiányszakmába vezetnek be a Siemens tanműhelyében, amely előnyt jelenthet a munkaerőpiacon."

sz.a.

Rövid kronológia:

1891: Elindul a Siemens szakképzése Németországban (a Siemens Professional Education elődje).

1990-es évek: A Siemens a rendszerváltást követően elsőként honosította meg Magyarországon a felsőfokú gazdasági duális oktatás alapjait, melynek köszönhetően ma is több egykori diák a Siemens gazdasági vezetésének tagja.

1991: 100 éve működik a Siemens duális szakképzési rendszere (ma: Siemens Professional Education), amelynek köszönhetően a Siemens száz év alatt több mint százezer fiatal képzéséért felelt.

2011: Hatályba lép a módosult szakképzési törvény (2011. évi CLXXXVII. törvény) Magyarországon, mely megkönnyíti a duális rendszerű szakképzések elindítását.

2012. szept: Elindul az első hegesztőévfolyam gyakorlati képzése a Gizella úti telephely tanműhelyében.

2013. szept: Két szakon (hegesztő és ipari gépész) két évfolyam diákjai kezdik meg tanulmányaikat a duális képzés keretein belül.

2014-ben: A Képzési Központ kialakítása a Siemens Gizella úti telephelyén.

Diákcsere program - Giesseni testvériskolánk

1476130 442405912526025 1355264216 n 1
 
A Gödöllő és Gießen közti 25 éves testvérvárosi kapcsolat apropóján Astrid Eibelshäuseral polgármester asszony Magyarországon,Giessen testvérvárosában járt a napokban.
 

Nemzetközi pályázatok

Statistical Overview

 

Aktuális pályázatok

 

 

 

 

 

Tovább...