VSzC Madách Imre Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma

2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám utca 1-3 OM: 203065

   Üdvözöljük iskolánk weboldalán!

Szakmák éjszakája program és regisztráció

szakmakejszakaja2017

 

Szakmák éjszakája 2017. április 21.

Gödöllő Művészetek Háza mögötti parkban

(Cserkész szobornál) 

Programok

A nagyszínpadon

18.00-tól Hangbeállás

19.00-tól Lotfi Begie fellépése, aki mindhárom korosztály nagy kedvence, és aki a szakmák népszerűsítése mellé állt

20.00-tól Divatbemutató az iskolában készült ruhák, illetve volt tanítványunk, aki azóta sztártervező lett: Dudik Szonja ruháinak bemutatása

21.00-tól tól Divatbemutató az iskolában készült ruhák, illetve volt tanítványunk, aki azóta sztártervező lett: Dudik Szonja ruháinak bemutatása

Kiállítók, programok folyamatosan 18-22-ig:

-             Könnyű feladat a hegesztés?           Szimulátoron dolgozva megtudhatja, milyen hegesztővé válna. Akár vízszintes, akár függőleges, sőt fej feletti hegesztést is kipróbálhatja, megnézheti mennyire tud összpontosítani, mennyire precíz. Kézügyessége, kitartása a hegesztő szakmához meg van e?                 vendég: SIMENS

-          Készíts hűtő-mágnest fából, gipszből!        Az építész szakmacsoport segítségével készíthet egyedi hűtő-mágnest, saját ötlet vagy a segítők ötletei alapján előre kiöntött gipszformákból, illetve fából. Kreativitás, kézügyesség fejlesztése, ecsetkezelés és páka használata.

           

-          Válj vegyésszé! Készíts magadnak kozmetikumot – szappant, fürdőgolyót, ajakírt ízlésed szerint, a vegyipari szakmacsoport irányításával. Megmutatjuk, hogyan készülnek mesterséges adalékanyagok nélkül az egészséges, nem allergizáló testápolók.                                           

-          Tervezzen kerti világítást nyárra!  Kreatív ötletek LED szalagos kerti világítás készítéséhez ünnepekre, nyári estékre, valamint világító lampionok felszerelése biztonságosan. A villanyszerelő és elektronikai műszerész szakmák mutatkoznak be.            vendég:BKV

-          Buli!!! Karaoke parti !!!! Az elektrotechnika tanműhely tanárai ás tanulói segítenek összeállítani, egy karaoke-parti és lézer-show kellékeit, ezután kipróbálható mennyire tudsz énekelni, mennyire vagy bátor.                                  

-          Hogyan készül a Madáchban a gulyás és a sült húsi? Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk.A külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az az első kérdésük, hogy "Gulász " van-e. Nagyon sokan máshogy készítik, és sok fajtája is van. Szegedi, Alföldi, Csángó stb...stb. A madáchos speciális, így a recept is titkos, de az érdeklődők megízlelhetik az alkotást. Különböző ízesítésű sült húsik kínálása pici sült krumplival, zöldségekkel.

           

-          Hogyan készül a Madáchban a kürtőskalács? Saját készítésű kürtőskalács sütőn, együtt dagasztva, együtt sütve-  úgy, hogy a tésztacsíkok széle egymásra tapad és egybesül, majd ezt kristálycukorba hengergetik, és forró vajjal kenegetve faszénparázs fölött aranybarnára sütik. Ennek során a kürtőskalácsra tapadt cukor karamellizálódik, és fényes, ropogós bevonatot képez. Miután a finomság megsült, a még forró kalácsot megforgatják cukorral kevert fahéjporban, kakaóporban vagy apróra tört dióbélben, mogyoróban, mákban.             

-          A frizura öltöztet! Bemutatkozik a fodrász szakma. Frizura készítési ötletek különböző hosszúságú hajakra, hajápolási tanácsok tanároktól és diákoktól, valamint egyszerűbb fonási, hajfeltűzési, hajvasalási technikák kipróbálása.                           

-          Újrahasznosított világ! A kicsikre is gondolva: Ásványvizes palackból, hulladék anyagból virág készítése, tea filterből üdvözlőlap húsvétra, anyaáknapjára, sörnyitóból karkötő készítése kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

-          Legyél a divatod tervezője: Mindenkiben ott lakozik egy divattervező, ezt mi bebizonyítjuk. Előre készített sablonra anyaghulladékból, gombokból, újságból, akár ceruza helyezésből is…kreációk készítése, határ a csillagos ég.   

-          Neszesszer készítése varrógéppel Bemutatkozik a női szabó szakma. Ajándék neszesszer elkészítése oktatóink segítségével. A neszesszer minden női, de akár férfi táskában is megtalálható, melyben sok minden tárolható, praktikus találmány.                      vendég: MEY HUNGÁRIA KFT

-          Hímzés hímző géppel           Automatikus hímző géppel saját tervezésű írások és a meglévő képek hímzése egy gombnyomásra. A varrás nem is olyan bonyolult ezen a gépen, s emellett egy látványos díszítési módot mutatunk be. 

-          Apró ajándék készítése varrógéppel          : Mobiltartó, kis virág a tavasz jegyében, vagy levendula zsákocska készítése kézi varrással a ruhaipari tanműhely oktatói segítségével kortól, nemtől függetlenül, nem kell hozzá más, csak egy kis kézügyesség, és kreativitás.

-          Pályaorientációs asztal: Nehéz dolog a pályaválasztás, nagy döntések sorozata. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani pályaorientációt végzett kolléganő segítségével, aki teszteket, kérdőívek töltet ki majd átbeszéli azokat.                       

-          Határon túli iskolák bevonása:

- Kiállítás paravánokon a közös munkákból,  kirándulásokból válogatott képekből                                   

-          A kárpátaljai partneriskolánkból érkező szakács közösen főz diákjainkkal, a fodrász lányok hajakat készítenek az érdeklődőknek

-          Előadás a MUZA 4-5 termében a németországi nyári gyakorlatról            

 MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!A kisebb gyerekek is részt tudnak venni kézműves foglalkozásainkon.

PARKOLNI A MUZÁNÁL KORLÁTOZOTT SZÁMBAN (90) LEHET, EZÉRT JAVASOLJUK A VÁROSKÖZPONTBAN TALÁLHATÓ PARKOLÓKAT, ONNAN EGY KIS SÉTA.

muzaparking

 

Kérjük, regisztráljon a Szakmák éjszakája rendezvényünkre!

 

Az Ön neve:

 

Mely programjainkon szeretne részt venni?

 

 

Csoportos regisztráció esetén kérjük adja meg a jelentkező csoport létszámát:

 

A csoport kapcsolattartója és elérhetősége:

 

Intézmény megnevezése:

 

 

Köszönjük!

 

 

 

 

 

Közelgő események

Sze márc. 28
Madách Nap és Egészség Nap
Cs márc. 29
Tavaszi szünet
P márc. 30
Tavaszi szünet
H ápr. 02
Húsvét
K ápr. 03
Tavaszi szünet
Sze ápr. 04
Szünet utáni első tanítási nap

Eseménynaptár

Március 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ezt írja az újság